---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------

woensdag, februari 15, 2006

Werking teller voor dummies!

Het basisprincipe is voor alle tellers hetzelfde. De code die aan de home page toegevoegd moet worden, zorgt ervoor dat de bezoekers een plaatje of een stukje code laden vanaf de webserver van de aanbieder van de teller. De server houdt dan bij wie dat plaatje geladen hebben, en dat zijn dus uw bezoekers. Dat kan die server bijhouden, omdat de browser van uw bezoeker het IP adres doorgeeft aan de server, namelijk om te zeggen waar het plaatje heengestuurd moet worden.

Door extra informatie (parameters) mee te sturen bij de aanvraag voor het plaatje, kunnen de andere gegevens, zoals versie van het operating systeem en schermresolutie, ook nog eens opgeslagen worden door de server. Hierbij is het wel nodig, dat uw bezoeker Javascript aan heeft staan, dit is namelijk nodig om deze gegevens als parameters door te geven.

Als er nu bezoekers op uw pagina komen, dan worden de IP adres gegevens en de andere informatie die via de parameters zijn doorgegeven, opgeslagen in een database. De server voegt daar de tijd van bezoek aan toe. Dit is de tijd van de server van de leverancier van de teller. Als die server in een andere tijdzone staat, is er een verschil. Daarom bieden sommige tellers, maar niet allemaal, de mogelijkheid uw eigen tijdzone op te geven. Dan worden de opgeslagen tijden van uw bezoekers aangepast. En anders moet u met dit tijdsverschil rekening houden bij het analyseren van uw bezoek.

Grote Gratis Teller Test, alle gratis tellers in een overzicht.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home